8th Science Refresher course Topic 1 - Answer key

8th Science Refresher course Topic 1 - Answer key

Lesson 1 - Heat and Temperature - Refresher course Answer

Convert the given temperature 

1.  45°C =  __ °F  

Answer : 113 ° F

2.  20°C =  __ °F

Answer : 67 ° F

3.  68°F  =  __ °C 

Answer : 20°C

4.  0°C =  __ K

Answer : -459.67 K

5.  – 20°C =   __ K

Answer : 253.15 K

6.  272.15 K  =  __ °C

Answer : -1° C

EVALUATION 

1. The unit of temperature is ________. 

Answer : Kelvin

2. The liquid used in thermometer is _________ 

Answer : Mercy

3. Mercury is used in laboratory thermometer because it ________ 

Answer : Expands Uniformly

4. The normal temperature of healthy man is ________ 

Answer : 98.6 F° ( 37°c)

5. Doctor uses ______ thermometer to measure the human body temperature. 

Answer : Clinical thermometer

II. Match the following

Answer :

  • i - 100° c
  • ii -  0° c
  • iii - Energy
  • iv - 37°c 

6.  Heat energy transfers from ________ to ______

Answer : Higher to Lower temperature

7.  -10°C temperature is _______ than 0°C temperature. 

Answer : cooler

8.  At room temperature mercury is in _______ state.

Answer : liquid

0/Post a Comment/Comments

1. வாசகர்களின் மேலான கருத்துக்களை அன்புடன் வரவேற்கின்றோம்.

Previous Post Next Post